Efes Anadolu`nun batı kıyısında İzmir ilinin Selçuk ilçesi sınırlarında bulunan antik bir kenttir. Önemli bir Roma Kenti olan Efes ayrıca Antik Yunan kentidir. Yunan döneminde İyonya`nın on iki şehrinden birisi olarak bilinmektedir. Yapılış tarihi M.Ö. 6000 yıllarına kadar gider. M.Ö. 1050 yıllarında Yunanistan`dan gelen göçmenler Efes`te yaşamaya başladığı bilinir. M.Ö. 560 yılında Artemis Tapınağı bölgesine taşınmıştır. Bu gün gezillen Efes ise M.Ö. 300 yılarında Büyük iskender generalliğinde kurulmuştur. Roma çağlarında en görkemli dönemlerini yaşayan Efes Antik Kenti, Roma çağlarında en görkemli dönemlerini yaşayan Efes Roma imparatoru Agustus zamanında Asya Eyaletinin başkenti olmuştur ve bu dönemde nüfusu 200.000 kişiden fazla olduğu söylenmektedir. Bu dönemde yerler, mermerlerden yapılmış anıtsal bir yapıyla donatılmıştır. Efes 7. yüzyılda Arapların bu kıyıya saldırmasından dolayı denizden uzaklaştırılır. Bizans döneminde tekrardan yer değiştirilerek ilk kurulduğu Selçuk`taki Ayasuluk Tepesine taşınan Efes 1330 yılında Türklerin kontrolü altına alınır. Ayasuluk 16. yüzyıldan itibaren giderek küçülmeye başlar ve günümüzde 30.000 nüfuslu selçuk ilçesine bağlanmıştır.

Efes Antik Kentinin bulunduğu bölgede 3 bin yıllık kuruluş efsanesi vardır. Efsaneye göre; Atina kralı Kodros`un cesur oğlu Androklos, Ege`nin karşı yakasını keşfetmek ister. Önce, Delfi kentindeki Apollon Tapınağı`nın kahinlerine danışır. Kahinler ona, balık ve domuzun işaret ettiği yerde bir kent kuracağını söyler. Androklos bu sözlerin anlamını düşünürken Ege`nin lacivert sularına yelken açmaya karar verir. Kaystros (Küçük Menderes) Nehri`nin ağzındaki körfeze geldiklerinde karaya çıkmaya karar verirler. Ateş yakarak tuttukları balıkları pişirirken çalıların arasından çıkan bir yabandomuzu, balığı kaparak kaçar. Böylelikle kehanet gerçekleşmiş olup burada bir kent kurmaya karar verirler. Efes Antik Kenti görülmeye değer bir tarihi yapıdır.

Gayrimenkul Satın Almak İstiyorum!
Efes Antik Kent Resimleri
Web sitesini en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerezlere izin vermiş olursunuz.
0090 536 937 38 47